Over Panasonic

Kies uw merk
 • Blackmagic Design
 • Digital Forecast
 • ID-AL
 • Da-Lite
 • DNP Screens
 • Extron
 • Kramer
 • Onelan
 • Panasonic
 • Projecta
 • Roland
 • Sharp
 • Smartmetals
 • Vity
 • Vogel's

Over Panasonic

Panasonic is groot geworden als producent van consumentenelektronica, maar de Panasonic Corporation (voorheen: Matsushita Electric Industrial Co., Ltd) is ook een zeer sterke speler op het gebied van professionele elektronica. In 1918 is het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de productie van Panasonic in Japan opgericht door Konosuke Matsushita. Destijds had men slechts 3 werknemers in dienst. Destijds stond dit bedrijf in Japan ingeschreven als Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Panasonic startte met de uitvinding van een dubbele fitting voor gloeilampen.

De populariteit van deze gloeilampen groeide zo sterk, dat in reeds in 1922 wordt besloten om een nieuwe fabriek te laten bouwen, met daarbij voldoende kantoorruimte. Alleen zo kon Konosuke Matsushita voldoen aan de toenemende vraag naar zijn product. In 1955 heeft men besloten om de oversteek te maken naar Amerika en Canada. Toen heeft men het merk Panasonic geregistreerd in deze landen. In gevolg daarop zijn ook de alle ander landen ter wereld bereikt met de producten van Panasonic, nog steeds met een hoofdkantoor in Japan. In de jaren hierna worden steeds meer producten ontwikkeld voor zowel de consumenten, als voor de professionele markt. Gevolg van deze ontwikkeling van succesvolle producten, is dat Panasonic zich heeft kunnen vestigen als een van de grootste producenten van elektronica.

In 2006 werden, ook in de Benelux, met gepaste trots de resultaten van het voorgaande jaar gepresenteerd. Waar grote concurrenten de markt zagen afnemen, nam de omzet van Panasonic toe met 16% en werd de winst verhoogt met 58% ten opzichte van het voorgaande jaren. In 2008 maakte Matsushita Electric Industrial Co., Ltd bekend dat het haar bedrijfsnaam omgedoopt had naar de ‘Panasonic Corporation’. Dit omdat de Coorperatie, tevens verantwoordelijk voor merken zoals Sanyo en Technics, meer nadruk wil leggen op hoofdmerk Panasonic. Daarom is ook besloten om het merk National gefaseerd te vervangen door Panasonic. Sinds 2011 is het hoofdkantoor van Panasonic Benelux In ’s-Hertogenbosch verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten voor de gehele Benelux.

Bij Panasonic Benelux staat de filosofie van oprichter Konosuke Matsushita (1894-1989) nog altijd centraal.
De filosofie van Konosuke Matsushita , oprichter van Panasonic, luidde jarenlang:
"Ons bewust van onze verantwoordelijkheid als industriële organisatie, streven wij in onze zakelijke activiteiten naar de vooruitgang en ontwikkeling van de maatschappij en het welbevinden van mensen die de maatschappij vormen. We willen de kwaliteit van het leven van de mensen over de hele wereld te verbeteren."
De verwezenlijking van deze filosofie treft u als (zakelijke) klant aan in alle producten van Panasonic, door deze constant te verbeteren, maar ook in de manier waarop Panasonic met haar stakeholders omgaat. Dit zijn klanten, distributeurs en medewerkers, maar ook anderen, met wie deze planeet gedeeld wordt, rekent Panasonic tot haar omgeving.

Panasonic heeft zich ten doel gesteld om in 2018 het meest innovatieve bedrijf te wereld te zijn op het gebied van duurzaamheid. Omdat dit het jaar is dat Panasonic 100 jaar bestaat, worden deze doelstellingen verder gestimuleerd.
Panasonic zal haar leefomgeving centraal stellen bij al haar bedrijfsactiviteiten. Hiermee zal Panasonic een toonaangevend koploper worden tijdens de 'Groene Revolutie'.

Panasonic Benelux is een onderdeel van Panasonic Marketing Europe GmbH te Wiesbaden. Vanuit haar kantoor in ’s-Hertogenbosch worden voor de gehele Benelux de marketingactiviteiten aangestuurd. Panasonic Benelux is een Multi-market organisatie, gericht op het creëren van een klantvriendelijke bedrijfscultuur. Dit wil men realiseren door de inzet van gemotiveerd en gekwalificeerd personeel.

Bij deze vestiging is ook het infocentrum voor particulieren gevestigd. Aan bedrijven met vragen over professionele apparatuur wordt echter geadviseerd om contact op te nemen te nemen met een officiële distributeur van Panasonic-producten. Wanneer u dringende vragen heeft over projectie- en plasmaproducten voor professionele doeleinden, wordt geadviseerd om contact op te nemen met distributeur Output, middels de onderstaande adresgegevens. Dit omdat deze ook gevestigd zijn in 's-Hertogenbosch, en een distributiebereik hebben dat de gehele Benelux beslaat.


Over Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU is de Europese divisie van Panasonic Systems Communications Company, de wereldwijde B2B-afdeling van Panasonic. Alles draait bij PSCEU rond het optimaliseren van de omstandigheden waarin professionele werknemers moeten werken. Panasonic verbetert de efficiëntie en prestaties van de bedrijven waarvoor deze werken. Dit kan door bedrijven te helpen bij het ontvangen, berekenen en communiceren van allerhande informatie: van beeld over spraak tot tekst. Het productgamma omvat PBX telefoon switches, document printers, professionele camera’s, projectoren, brede beeldschermen en robuuste Toughbook computers. PSCEU is een expert in haar markten dankzij haar ongeveer 500 werknemers, haar expertise op het vlak van ontwerp engineering, haar globaal projectbeheer en haar breed, Europees partnernetwerk.
 
Het nieuwe PSCEU bestaat uit vier divisies:
 • Communication Solutions: met professionele scanners, multifunctionele printers, telefoniesystemen en HD video conferencing systemen.
 • Visual System Solutions: met projectoren, interactieve whiteboards, presentatie- en displayhulpmiddelen. Panasonic is de Europese marktleider in projectoren met 28% marktaandeel.
 • Professional Camera Solutions: met professionele audiovisuele-, beveiligings- en IMV (integrated machine vision)-technologie. Panasonic is één van de twee belangrijkste professionele cameraleveranciers in Europa.
 • Computer Product Solutions: met het volledige Toughbook-gamma van robuuste notebooks, Toughpad business tablets en elektronische Point-of-Sales (EPOS)-systemen. Panasonic Toughbook had een marktaandeel van 65,8% op de Europese market van robuuste notebooks (VDC, maart 2012).